Ľadová káva / iced coffee – návod na domácu prípravu

Ľadová káva, nápoj pozostávajúci zo studeného mlieka vyšejkovaného s ľadom a kávy, je vhodným adeptom na kávové seánsy počas teplých letných dní. Domáci recept na ľadovú kávu je veľmi jednoduchý a zvládneme ho ľavou zadnou. Na prípravu budeme potrebovať ( položky nájdete na konci návodu aj v našom e-obchode ) :
  1. Shaker – my sme použili zaváraninový pohár, no kreativite sa medze nekladú
  2. Pripravenú kávu – viď. ostatné návody
  3. Mlieko – najlepšie plnotučné 3,5 % alebo obľúbené alternatívne mlieko
  4. Ľad
  5. Vysoký pohár
Poďme na to !

1. Ľad vložíme do šejkra. 

2. Mlieko nalejeme do polovice nádoby (objemovo je to približne 250 ml).

3. Nádobu uzavrieme a prudkými pohybmi, od tela k telu, shakujeme až dovtedy, dokým sa nám nevytvorí mliečna pena.

4. Obsah nádoby prelejeme do vysokého pohára tak, aby nám zostalo miesto na kávu, pričom chvíľu počkáme na oddelenie jednotlivých vrstiev mlieka. Následne prejdeme na liatie kávy.

5. Kávu nalievame cez lyžičku, čím docielime efekt oddelenia. Do pohára už len opatrne vložíme napríklad kovovú slamku, a šup s ním na terasu či balkón vychutnať si teplé slnečné lúče.

Nech Vám chutí!

Add to cart